Category Archives: Wishes

Welcome to The New Age : 20th

ImageImage

“Twenty years ago, a baby was born in the city of one-horn rhino. On that day, all of people were waiting worriedly. Waiting for the birth of a little pure baby. For the sake of rolling time, nowadays, that little baby has grown becoming a young man. A young man who keep struggling to reach his dreams.”

Until now, I still have a feeling that I’m lack of preparation facing this kind of period. I still feel that I’m trapped on my teenager zone. Moreover sometimes I felt that I’m childish. But, what could I do ?. I couldn’t stop the time for rolling. I had no authority for slowing the time. All I can do is just letting the time keep rolling. And all I need to do is adapting myself in every single second passed by. So, at the moment I’m trying to fit and fix all the things that I had with this kind of new age. Start from my mind, body, and soul.

I knew that its not as easy as I write this written. But I have to pass through this phase.Greatly.

Herewith, I wanna say a Special thanks toward Allah SWT who has given me this new age; I wish I can keep this mandate nicely. Then, I wanna say thanks a million toward all my family, who have given me uncountable support and pray so that I could pass this life voluptuously. Also, I wanna say thanks for all of my friends who have coloring my life with your all stories, jokes, laughs, and insights ; I wish that our brotherhood will always stand firmly until we getting old together.

I do realize that I need to change several sides of me in order to fit myself with this new circumstance. I have to be more mature in attitude, words, and behavior. I have to be more diligent in passing through every single day of my life. I have to be more useful in every place that I step on. Etc.

And I also aware that I don’t need to eliminate and remove my childish, adolescent or another characteristic completely, I think that I still need this kind of stuffs in certain time and spot. All I have to do is empowering my self-control to dominate myself with positive characteristics. Because no one perfect in this entire world. 🙂

 Image

“Oh if I could turn back time rewind, I would repair all of my faults, and avoid the foolish things that I ever did in the past.”

WELL, I’M ALL GROWN UP NOW. IT’S A BRAND NEW DAY. WELCOME MY 20th ANNIVERSARY  🙂

There are so many things, stuffs, and experiences that I went trough ‘till now. But still, there are so many things that should be changed inside myself. Becoming a better person in every single day start from this second.*** :’)

Banjarnegara, 5th June 2014.

 ImageImage

Hi G.E.O.4.8 !! Howdy ??

Image

Hi guys!, How’s everything ?? wish you all in good circumstance.

well, it has been one and half month we’re being separated. Is it too slow ? or, Is it too fast ?. Just conclude it by yourselves, hehe.

Do you know GEO48?, recently, I miss the atmosphere when we’re in the class, althought we’re not only studying but also chatting, joking, playing, and sleeping instead. I miss the moment when we’re in tamia’s,resty’s,melda’s,anita’s flat due to an emergency JARKOM or on behalf of usual gathering (especially when this flat provide much snacks and cookies, I do like it so much.hhaha). I miss the ambience of earthquake observation on duty, moreover for boys, its not about night earthquake observation only but also lodging in the Lab xD. and Do you know GEO48? its coming from my deep inside of my heart, honestly, I don’t miss the atmosphere when we’re in the field, it hurts.Lol xD You_Know_What_I_Mean).

At the time, we’re in our own way executing a duty of our study. we’re being separated for seven months more approximately. Seven Months?. Its short enough, though.

Here, I’m just able to send my pray for you all. May you always be hale and healthy. For those who suffering illness, May God get you well soon. May God always ease us in everything. And The Important One , MAY OUR “SK” COULD BE LEGITIMATED IMMEDIATELY !!! (AMIN 1001X).  Until We Meet Again GEO48!!! 🙂

Image

—–Banjarnegara : It’s in Central Java—–

“Setelah melewati masa ujian TKD yang penuh kejutan dan melalui masa hibernasi (red:libur) yang panjang, akhirnya pengumuman yang ditunggu-tunggu pun muncul juga. Liburan selama 3 bulan lebih rasanya sungguh membosankan, tapi masa libur panjang itu pun akan segera berakhir sejurus diumumkannya perihal lokasi penempatan. Penuh harap dan cemas.”

Gue sendiri ga tahu jam berapa persisnya pengumuman itu ada, tapi yang pasti di tanggal 10 Desember 2013. Hari itu gue lagi ngejalanin hari terakhir Job Training di Kemayoran bareng temen-temen lain. Dan waktu itu adalah sore hari sekitar jam 15.30 WIB. Kita semua udah siap-siap mau pulang. Tapi, beberapa menit kemudian setelah acara pendokumentasian hari terakhir selesai (red:foto-foto), ada salah satu temen kita sebut saja ‘Donskay’ ngebaca tweet-an di twitter dengan setengah teriak bilang “Pengumuman penempatan sudah ada di web !!!”. Sontak orang-orang yang rencananya tadi mau pulang akhirnya terkaget-kaget, langsung cek di web setelah ngedenger kata-kata yang dirangkai oleh Donskay tsb. Dan gue pun jadi “GALAU” ( halaah ), jujur aja perasaan gue waktu itu ‘sedikit’ deg-deg-an. Rasanya mirip-mirip nunggu detik-detik pengumuman SNMPTN pas jaman SMA dulu, tapi ini bisa dibilang berlevel-level diatasnya.

Dengan dirubungi rasa penasaran, harap dan cemas. Satu-persatu dari kita semua mulai mencari namanya masing-masing di layar komputer. Semua temen gue udah pada tahu dimana penempatannya, berbagai ekspresi dan reaksi dari mereka semua seketika meramaikan ruangan. Yap, sekarang tinggal gue yang belum tahu dimana penempatan gue. Gue scroll down pelan-pelan. Berawal dari Stamet, Staklim, naah !!! STAGEOF !!! entah kenapa aliran darah gue berasa tambah deres. It’s my turn.

Stageof W bukan , stageof X bukan , stageof Y bukan , stageof Z bukan , Stageof Banjarnegara Naah! . Gue dapet di Banjarnegara. Alhamdulillah.

bji

Tapi jujur, kata ‘Banjarnegara’ terdengar asing di telinga gue waktu itu. Gue bingung sendiri di bagian indonesia sebelah mana lokasi yang bernama ‘Banjarnegara’ itu ada. Akhirnya gue membuat sebuah perkiraan berdasarkan analisa singkat gue alias nebak-nebak.

Perkiraan pertama; sekalinya ngeliat kata Banjarnegara, entah kenapa feeling gue tertuju pada sebuah pulau yang ditempati oleh 3 Negara : Kalimantan (Borneo). Dengan setengah yakin gue mengamini kalau Stageof Banjarnegara itu ada disana. Tapi setelah gue inget-inget lagi, gue baru sadar kalau Stageof di Pulau Kalimantan itu cuma ada satu di Balikpapan, Kalimantan Selatan. So, tebakan pertama gue salah total. Usut punya usut, ternyata bukan cuma gue yang mengira kalau banjanegara itu ada di Kalimantan. Beberapa senior dan temen-temen gue juga memperkirakan hal yang sama selepas nanya gue penempatan dimana.

Perkiraan kedua; setelah perkiraan pertama tidak valid, akhirnya gue langsung nebak kalau Stageof Banjarnegara itu ada di Pulau Sumatera. Kok di sumatera?. Ya, perkiraan ini gue ambil setelah ngeliat beberapa stageof sebelum dan sesudah stageof banjarnegara lokasinya ada di pulau sumatera dan juga gue ditugasin bareng sama orang sumatera. Sekarang gue yakin kalau perkiraan gue yang kedua ini valid. Tapi belum 100%. “Andai komputer ini terhubung dengan dunia maya”, gumam gue dalam hati.

Kebetulan, salah satu temen gue ‘Mahendra’ namanya lagi buka page alamat stasiun-stasiun bmkg di smartphone-nya. gue langsung minta cariin alamat Stageof Banjarnegara ke dia. Jari-jarinya pun langsung ngegeser-geser screen smartphone-nya. Ga lama kemudian, “di Jawa Tengah li” ucap mahendra. ‘Jawa Tengah ???’ gue langsung menjulurkan kepala gue menuju smartphone-nya mahendra biar bisa liat secara langsung dengan mata kepala sendiri.

bjiii

Iya, betul !!! ternyata Stageof Banjarnegara itu lokasinya di JAWA TENGAH xD . Ternyata, perkiraan kedua gue sama nasibnya kayak perkiraan pertama : SALAH. Dengan ini, hilang seketika rasa penasaran gue akan lokasi penempatan dan terkuaklah misteri perihal letak Banjarnegara yang sebenarnya. Tuntas sudah. ‘BERSYUKUR’ mungkin itulah kata yang tepat buat ngungkapin semua perasaan yang gue rasain atas pengumuman yang satu ini. “this was my another historic day”.

Selama beberapa bulan ke depan, gue bakal menghabiskan hari-hari gue dan tinggal disana : Banjarnegara. Beribu harap dan angan pun sejurus kemudian melayang menuju tempat yang belum pernah gue jamahi tersebut, bersiap menyongsong titian menuju sebuah kesuksesan di masa depan. ***

Flying to the Sky

Menyibak Tirai Ketaksempurnaan, Menjejaki Titian Keabadian

Dongeng Geologi

Geologi Lingkungan, Energi dan Kebencanaan

Ekliptika

Langit dan Bumi adalah sahabat kami...

A life of photographs

My kind of creative

Tech

News and reviews from the world of gadgets, gear, apps and the web

the science of conscience

A heap of random thoughts of an ordinary human